LokáciaFrankovská, Nové mesto
InfoRekonštrukcia, 5- izbový byt

Cieľom rekonštrukcie bolo efektívne využiť plochu a otvorenosť dolného poschodia mezonetového bytu. Prízemie sme chceli rozčleniť do niekoľkých funkčných zón a zároveň poskytnúť dostatok odkladacieho priestoru.

Naše Spracovanie

Nová dispozícia nám umožnila za vchodovými dverami vytvoriť malú predsieň, a jej steny funkčne premeniť na moderné vstavané skrine. Do návrhu sa nám podarilo zakomponovať aj komfortné sedenie. Na bočnú časť skrine sme vsadili zrkadlo, ktoré odráža svetlo a priestor opticky zväčšuje. Jedáleň v pastelových farbách sme umiestnili pred stenu s obkladom z drevených lamiel. Stred miestnosti tvorí obývačková zóna, ktorej ústredným prvkom je komoda z dreveného masívu siahajúca až po strop. Tá je zároveň aj stenou, za ktorou je situovaná nenápadná, no moderná kuchyňa. Pracovali sme s kontrastom bielej a čiernej a tak sme docielili útulný dojem. Interiér je rozčlenený, no zároveň zjednotený drevenými prvkami a čiernou na dverách a na kuchynských skrinkách.